"2007 års säsong såg till en början ut att ..."

Bild: Bild:Verksamhetsberättelse 2007
Bild:Verksamhetsberättelse 2007
Bild: Bild:Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007

Femte året såg mörkt ut till en början men föreningen fick nya krafter i styrelsen. 6 stycken körningar genomfördes med varierat 201 m rakt fram och konbana. En Motordag med utställning och 201 m som jubileum för 5-år med körningar på gamla flygfältet i Karlstad Racings regi.
2007 års säsong såg till en början ut att bli mörk för oss i karlstadracing. Länge såg det ut som att bara Björn (Balou) skulle bli ensam kvar i styrelsen, men så skulle inte bli fallet. Det söktes efter nytt folk in i det sista och på årsmötet hade vi fått ihop en ny styrelse.

Då började jobbet med att söka tillstånd hos Karlstad kommun om att få disponera gamla flygfältet för våra körningar. Som vanligt blev vi även tvungna att föra diskussioner med Sommarro Golf AB och vi fick till ett avtal som gav oss möjlighet att köra på gamla flygfältet även detta år.

När motorsäsongen verkligen var i antågande så var det hög tid för karlstadracings årliga vårmönstring. Denna startade ute på flygfältet vid vår klubbstuga och via en cruising genom Karlstad centrum begav vi oss tillbaka till klubbstugan för grillning och diverse andra aktiviteter.

I slutet av maj var det sedan dags för racesäsongen att ta sin början. I avtalet med Sommarro Golf AB fick vi lov att utnyttja flygfältet vid 6 tillfällen. Vid ett av dessa tillfällen firade vi 5-års jubileum på flygfältet och vi hade siktat in oss på att göra något riktig bra av det hela, tyvärr så blev det riktigt dåligt väder under hela förmiddagen och även under en stor del av eftermiddagen men några körningar hann vi med, även om det var i mycket liten skala.
Tyvärr var det inte den enda dagen som blev förstörd av dåligt väder, ytterligare två tillfällen blev inställda på grund av regn.

I mitten av juni var det sedan dags för Wheels att komma till Karlstad för fotografering och cruising. Vi hade vårt KDR-tält uppställt i närheten av slussvaktstugan och många medlemmar kom och gick under hela dagen. Detta blev en mycket trevlig dag med många fina bilar och ett härligt väder.

Under sommaren/sensommaren anordnades ett par grillfester ute vid klubbstugan. Det blev trevliga tillställningar som varade långt in på sena kvällen.

I augusti var det dags att göra den traditionella resan ner till Vallåkra i Skåne. Vi var ett gäng ifrån karlstadracing som åkte ner, umgicks och hade väldigt roligt. Under söndagen befann sig hela skaran ute på Vallåkraträffen där vi hade ett tält uppsatt.

Som vanligt när racesäsongen är över och mörkret faller på så brukar karlstadracing ha en avslutningsfest för medlemmarna för att träffas och snacka om allt möjligt. Festen anordnades i år på hotell Winn/Café Artist och blev minst lika trevlig som vanligt (vilket inte är konstigt) när karlstadracings medlemmar är i farten. Diplom delades ut och god mat och dryck intogs.

Uppdaterad 18 februari 2009, 14:45
Karlstad Racing