"När motorsäsongen närmade sig med stormste..."

Bild:Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006

2006 års säsong såg till en början ut att bli mörk för oss motorintresserade. Men efter att ha fört en del diskussioner med Karlstad kommun och Sommarro Golf AB fick vi till ett avtal som gav oss möjlighet att köra på gamla flygfältet.
När motorsäsongen närmade sig med stormsteg så var det hög tid för karlstadracings årliga vårmönstring. Denna startade på sundsta parkeringen och via en cruising genom Karlstad centrum begav vi oss ut till skutberget för diverse aktiviteter.

Under månaden juni införskaffade karlstadracing två baracker som nu används till klubbstuga och där även utrustning m.m. förvaras. Under sommaren inleddes renovering av dessa.

I slutet av maj var det sedan dags för racesäsongen att ta sin början. I avtalet med Sommarro Golf AB fick vi lov att utnyttja flygfältet vid 6 tillfällen. Två av dessa tillfällen gjordes som motordagar där vi lade ned oss lite extra.
Det började i slutet av maj med en konbana och tur med vädret hade vi, det var klar risk för regn men vi klarade oss och fick t.o.m. sol. Vi körde ytterligare en konbana och dessutom körde vi 201 m vid 3 tillfällen. Det blev många underhållande körningar. Tyvärr blev en motordag med konbana inställd på grund av regn. Under motordagarna anordnades även utställning där många fina bilar fanns att beskåda.

För att fira inflytten i nya lokaler blev karlstadracing i juni inbjudna till ett jippo hos autoexperten. Det blev en lyckad dag med stort engagemang från våran sida. Många av medlemmarna kom förbi och visade upp sina bilar.
Vi fick även en inbjudan av arrangörerna till hamnfestivalen, där de frågade om vi ville ställa ut några av medlemmarnas bilar. Lördagen den 29 juli blev en lång dag för många av oss men en mycket trevlig och kul sådan.

Under hela vår- och höstsäsongen har några av oss spelat innebandy i en gymnastiksal på Rud. Högt tempo och mycket skratt har det blivit.

Under sensommaren anordnades ett par grillfester ute vid klubbstugan. Det blev trevliga tillställningar som varade långt in på sena kvällen.

I augusti var det dags att göra den traditionella resan ner till Vallåkra i Skåne. Vi blev ett gäng ifrån karlstadracing som åkte ner, umgicks och hade väldigt roligt. Under söndagen befann sig hela skaran ute på Vallåkraträffen där vi hade ett tält uppsatt.

Under hösten 2006 och våren 2007 har karlstadracing varit involverade i möten med SHRA och Tors MC. Dessa möten var till för att diskutera om framtida samarbeten och eventuella jippon föreningarna emellan.

Som vanligt när racesäsongen är över och mörkret snabbt faller på så brukar karlstadracing ha en avslutningsfest för medlemmarna för att träffas och snacka om allt och ingenting. Festen anordnades i år på restaurang K6 och blev lika trevlig som vanligt när karlstadracings medlemmar är i farten. Diplom delades ut och god mat och dryck intogs.

Uppdaterad 20 januari 2009, 16:37