"Vi i styrelsen har pratat länge om hur bra..."

Bild:Verksamhetsberättelse 2003

Verksamhetsberättelse 2003

Det är en förenings medlemmar som gör föreningen till vad den är och i skrivande stund är vi 355 medlemmar vilket är ett klart godkänt resultat!
Vi i styrelsen har pratat länge om hur bra det vore om vi kunde skapa träffar och andra aktiviteter utöver tidsträningarna så att vi på det sättet kunde skapa en större klubbkänsla. Tiden har dock en tendens att inte räcka till när vi i styrelsen får lägga så mycket kraft på att få igenom och driva racen på gamla flygfältet.
För att råda bot på det problemet har vi haft ett möte med medlemmar intresserade att ta ett större ansvar både på det administrativa och det arbetsmässiga planet inom föreningen. Totalt 14 inbjudna medlemmar valde att deltaga på mötet för att diskutera framtiden.
Vi kom gemensamt fram till att skapa en undergrupp till styrelsen vars uppgift blir att vara spjutspets under planeringen av specifika mål. Till exempel nu när framtiden på gamla flygfältet är minst sagt osäker så bildar en del av undergruppen en ”Racegrupp” vars hela uppgift blir att hitta en lösning till nästa säsong med understöd av styrelsen. Fördelen med det upplägget är att styrelsen får mer tid att ägna sig åt administration och fler projekt som gagnar föreningen eftersom Racegruppen avlastar styrelsen med den tunga raceplaneringen.
Vi kan även avdela medlemmar intresserade av konbanekörning att jobba med just den planeringen osv. Med andra ord: Ju fler driftiga medlemmar som arbetar med det de gillar bäst, desto större chans att nå resultat.

Som många av er minns så lanserade vi förra året en DVD för säsongen 2003. Vi har även i år en DVD under produktion som innehåller den här säsongens material.

11 maj - En bra dag för Karlstad på gamla flygplatsen
Vi hade vår första tidsträning på gamla flygplatsen. Ett bra gäng med bilar ringlade in när grindarna öppnades för att besiktas inför de stundande körningarna.

16 juni - 2 Fast 2 Furious premiären den 16/6
Karlstad Racing kommer i samarbete med Radio City att ställa ut lite information om KDR, och kommer även att ha en liten utställning på 3 bilar utanför filmstaden i samband med premiären av filmen.

16 juni - En lyckad söndag!
Andra tidsträningen 201 meter på gamla flygplatsen avklarad. Det blev ur vår synvinkel en lyckad dag och allt flöt på utan större bekymmer.

11 augusti - En kanondag för Karlstad Racing
Tidigt på söndag morgon samlades de första funktionärerna för att förbereda Karlstad Racings största tillställning hittills.
Morgonkylan gjorde sig fortfarande påmind men skulle snart ersättas av strålande sol och värme. Under morgonen kände undertecknad sig en aning orolig, skulle den första utställningen bli en succé eller skulle bilarna lysa med sin frånvaro? Oron var dock obefogad, hela 117 fordon hade till slut samlats på utställningsytan och folket som strax efter 12 började myllra in på området fick sitt lystmäte i vackra bilar.

1 september - Innebandy!
Karlstad Racing kommer under våren och hösten spela innebandy och samtliga medlemmar är välkomna att deltaga.

30 september - Streetrace Tidsträning hade 77 deltagare som tillsammans åstadkom 102 körningar innan klockan slog 16.00. Av dem som deltog i tidsträning kom ekipage som längst från Mellerud och Linköping.
Efter detta evenemang är medlemantalet för året 2003 uppe i 328 medlemmar, inte dåligt alls för en drygt ett år gammal (ny) förening!

17 november - Nu har vi firat av säsongen med en toppen-fest!
Avslutningsfest på Scandic Hotel Winn.
På plats bjöds gästerna på en välkomstdrink som intogs under ett allmänt minglande och därefter satte vi oss till bords för att inta en alldeles strålande middag med toppengod mat!
Under den avslutande delen av middagen hölls ett antal tal av både styrelsemedlemmar och andra medlemmar. Alla såg ut att trivas bra och lite senare gick många vidare för att stilla dansnerverna. Ett antal av oss satt dock kvar i de sköna möblerna vid den öppna spisen och snackade om allt möjligt fram till tiden för sista beställning.

17 april 2004 - Vårmönstring på Philipson
Philipson premiärvisning av nya Mitsubishi Evo VIII och har i samband med visningen bjudit in oss i Karlstad Racing att medverka.

22-25 april 2004 - Karlstad Racing på Värmlandsmässan
Karlstad Racing ha en monter på Värmlandsmässan (Färjestad) där vi kommer att informera om vår verksamhet, ge möjlighet till tecknade av medlemskap samt sälja de pryla