"Den 2 juni år 2002 samlades en grupp muntr..."

Bild:Verksamhetsberättelse 2002

Verksamhetsberättelse 2002

Allting startades på en hemsida och sen bildades föreningen.
Den 2 juni år 2002 samlades en grupp muntra ungdomar i
Kroppkärrskolans matsal efter att ha samtalat på Internet.
Det hade under några veckors tid pågått en livlig debatt i dom lokala tidningarna om den såkallade olagliga buskörningen på Örsholmen i Karlstad.
Anledningen till att denna grupp ungdomar samlades denna dag var för att förhoppningsvis starta en ny förening som skulle ha till uppgift att kunna erbjuda ett lagligt alternativ till den olagliga buskörningen.
Den lilla parkeringen utanför skolan fylldes snabbt med skinande bilar av alla de slag och förväntansfulla började folket att samlas i den lilla matsalen.
Förslaget om en förening diskuterades och samtliga närvarande var eniga om att klubben och föreningen KDR – Karlstad racing skulle bildas.
En interimstyrelse bildades i väntan på årsmötet som skulle sammanställa den slutgiltiga styrelsen under en period av 1 år.
Efter mötet så åkte det nybildade KDR till Löfbergs lila arena för sin första inofficiella träff, och dom första bilderna förevigades på bilar och medlemmar med utsikt över Karlstads stolthet Klarälven.

Så efter spänd förväntan kom då dagen för årsmötet som skulle avgöra vilka lyckliga själar, som skulle axla ansvaret för Karlstads motorintresserades framtid inom laglig Streetracing.
Dessa personer blev som följer.
Ordförande: David Ferm
Vice ordförande: Per Nilsson
Sekreterare: Jimmy Lund
Kassör: Erik Nyman
Ledamöter: Rickard Miller och Lars Bengtsson
Suppleanter: Marcus Brunzell och Daniel Samuelsson

Nu var föreningen bildad, styrelsen sammanslagen och kampen kunde börja.
Det börjades smida planer och ryktet spred sig om den nya föreningen likt en löpeld.
Det tisslades och tasslades på stadens gator och i garage långväga omkring.
Föreningen anordnade lyckade grillfester och liknande jippon för medlemmarna och medlemsantalet sköt i höjden.
Folk utökade sina vänskapskretsar rejält och det dröjde inte länge innan KDR började kännas som en stor glad familj där alla var lika välkomna och uppskattade.
Styrelsen började dra i lite trådar och öppna lite dörrar hos både polis, kommun och media.
Det var inte alltid medvind i seglen för föreningen, men skam den som ger sig.
Efter mycket ihärdigt arbete och flertalet planer senare gick så en dag allas önskan igenom.
En laglig Streetraceträning hade blivit beviljat på Karlstads gamla flygplats.
Datumet för denna underbara dag hamnade på den 29:e september i almanackan.
Mycket var det som skulle planeras och hinna fixas inför den stora dagen. Strategier skulle läggas upp, folk skulle värvas att hjälpa till vid racet, säkerheten skulle planeras, tidtagningsutrustning skulle byggas och mycket annat.
Då den stora dagen äntligen kom så var det strålande solsken och riktigt perfekta förhållanden för en lyckad dag för Streetracing.
Den lilla föreningen hade förväntat sig en liten skara medlemmar som skulle köra och kanske ett hundratal besökande som publik.
Till allas glädje dök det upp inte mindre än 80st deltagande ekipage och helt otippade ca 1000-1500st som publik.
Med undantag för några nybörjarmissar så blev dagen en otrolig succé och det talades länge om denna dag.

Verksamhetsåret 2002 blev ett händelserikt år med mycket roligt för motorintresserade som säkert kommer att gå till historien.
Men för att försäkra KDR`s plats i historieböckerna så kommer föreningen kämpa vidare för sitt intresse i förhoppningsvis många år framöver.

Styrelsen i KDR ser framemot att 2003 och även nästkommande år blir ännu mer välfyllda av evenemang som föregående år.
Styrelsen tackar alla sina medlemmar för sitt stöd för föreningen och kämpar vidare för just DIG!