"Karlstad Racings år 2012 började den 1:e m..."

Bild: Bild:Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012

Karlstad Racing firar 10-års jubileum.
Karlstad Racings år 2012 började den 1:e maj. Vid årsmötet 22 januari 2012 valdes följande styrelse fram. Ordförande Ernest Berglind. Vice ordförande Johan Roos. Sekreterare Marcus Brunzell. Kassör Ulf Larsson. Ledamöter Peter Andersson, Ulf Skogström, Björn Höijer, Magnus Carlsson och Richard Schmitz. Suppleanter Anders Englund, Linda Klemner, Linnea Lund, Leif Helgesson och Oscar Sköld.

Motormässan i Karlstad den 5-6:e maj var föreningens första uppgift där utställningen skulle tas hand om. Föreningen samarbete med Motormässan blev inte lika lyckosamt som 2011.

I början av året bildades en grupp för att ta fram en ny tidtagningsutrustning för 201 meters körning. Arbete gick långsamt så ingen ny utrustning blev klar under 2012. En ny PLC införskaffades och programmeringsarbetet påbörjades och en ny startgran byggdes men blev inte klar att användas. Den gamla utrusningen hyrdes ut under året till en bilklubb i Arvika.

Den 26:e maj anordnades Biltema-träffen ihop med Biltema Karlstad. Föreningen sålde mat, delade ut priser till utställare, gjorde reklam om föreningen och kommande arrangemang.

Ansökningarna att få vara på gamla flygfältet i Karlstad beviljades av Karlstad kommun och polisen.
Kalendern 2012, 2:e juni Konbana, 30:e juni 201 meter, 21:e juli Konbana, 11:e augusti 201 meter, 25:e augusti Konbana och 15:e september Motordag med 201 meter – 10-årsjubileum . Utöver dessa datum fanns ytterligare två som skulle användas till funktionärskörningar.

9 juni var det BRL-Streetmeet hos företaget BRL Karlstad som är medlemsförmån, föreningen var på plats med tält och gjorde reklam för föreningen och kommande arrangemang.

Motordagen med 10-års jubileum föregicks med reportage i media, båda morgontidningarna VF och NWT och Sveriges Radio Värmland uppmärksammade föreningen sista körning på gamla flygfältet i Karlstad. Motordagen blev välbesökt av deltagare och publik, uppskattningsvis var det 3 000 besökare, 150 deltagare och 10 företag. Dagens avslutade med gruppfotografering med bl. a. tidigare styrelsemedlemmar från åren. 10-årsjubilieumet blev en otroligt lyckat dag!

Årets avslutades i november med en tackmåltid för funktionärer som hjälp till mycket, trerätters måltid på restaurang i centrala Karlstad avnjöts.

Lite statistik från året 2012.
Medlemsantalet - 182 st., minskning 5 % från 2011.

Antal körningar totalt = 939 st.

Körningar konbana = 230 st.
Deltagare konbana = 27 st., mest 21 st. den 25:e augusti..

Körningar 201 meter = 709 st.
Deltagare 201 meter = 137 st., mest 73 st. den 15:e september.
Uppdaterad 12 december 2016, 23:29